Αναγνωρίζοντας και αντιμετωπίζοντας τους φόβους των μικρών παιδιών

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 10:00-12:00

 «Αναγνωρίζοντας και αντιμετωπίζοντας τους φόβους των μικρών παιδιών»

 Με εισηγήτρια την παιδοψυχολόγο  Τάνια Λαζάρου

MSc. Απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
με μετεκπαίδευση στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου
στο Lancaster University, UK

 Η εταιρεία Θεάτρου TheatrAction,  θέλοντας να ευχαριστήσει τους παιδαγωγούς που την εμπιστεύτηκαν και  επέλεξαν την παράσταση της  «Και οι Λύκοι φοβούνται..» διεξάγει ένα  δίωρο σεμινάριο με εισηγήτρια την παιδοψυχολόγο, Τάνια Λαζάρου με θέμα την αναγνώριση και την αντιμετώπιση των παιδικών φόβων, που θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Σεμιναρίων της ΧΑΝΘ κατόπιν ευγενικής παραχώρησης της από το σωματείο της Χριστιανικής Αδερφότητας.

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσoυν ΔΩΡΕΑΝ παιδαγωγοί από κάθε παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο, που έχει παρακολουθήσει την παράσταση της εταιρείας.  

Ο φόβος είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα που κυριαρχεί στο καθημερινό ρεπερτόριο των συναισθημάτων των παιδιών μας. Πολλές φορές όμως γιγαντώνεται και καθηλώνει τις παιδικές ψυχές. Πώς «γεννιέται» ένας φόβος;  Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από έναν φόβο;  Ποιές συμπεριφορές συχνά υποδηλώνουν έναν «κρυμμένο» φόβο;  Πώς ο παιδαγωγός μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του φόβου; Πώς o παιδαγωγός  μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά του  να αναγνωρίσουν και να διαφοροποιήσουν τα συναισθήματά τους; Πότε η παρέμβαση ειδικού κρίνεται απαραίτητη και πώς ο παιδαγωγός μπορεί να επικοινωνήσει τον προβληματισμό του στον γονέα;

Για δηλώσεις συμμετοχής και επιπρόσθετες διευκρινήσεις παρακαλούμε πολύ, όπως τηλεφωνήσετε στο 6979 720605.