Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα – Ράνια Υφαντίδου

Απόφοιτοι του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα της σκηνογραφίας από το Central School of Speech and Drama του Λονδίνου.
Έχουν διδακτική εμπειρία στην πρωτοβάθμια (εκπαιδευτικοί θεατρικής αγωγής) και τριτοβάθμια εκπαίδευση (Εργαστήριο Σκηνογραφίας, Τμήμα Θεάτρου, Α.Π.Θ.)
Από το 2001 συνεργάζονται στο σχεδιασμό σκηνικών και κοστουμιών για το θέατρο και τον κινηματογράφο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και στο σχεδιασμό και οργάνωση εικαστικών εκθέσεων.
Σκηνογραφίες τους έχουν παρουσιαστεί σε θεατρικούς και μη χώρους στα Φεστιβάλ Αθηνών, Δημητρίων, Φιλίππων – Θάσου, σε σκηνές του Εθνικού Θεάτρου και του Κ.Θ.Β.Ε, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Κομοτηνής, Σερρών, στην Πειραματική Σκηνή της Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο Αμφι-θέατρο του Σπ. Ευαγγελάτου και σε άλλους ιδιωτικούς θιάσους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στο CSS Teatro stabile di innovazione del FVG (Udine, Ιταλία), στο Serajevo Winter Festival 2014, στο Mailbox (Birmingham), MAC (Birmingham), και στο Camden Peoples’ Theatre (London).

spacer