Γιάννης Τσιακμάκης

Ο Γιάννης Τσιακμάκης γεννήθηκε το 1974 στη Θεσσαλονίκη όπου και διαμένει μέχρι σήμερα με την οικογένεια του. Είναι πτυχιούχος της Οικονομικής Σχολής του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ε.ΑΠ. και απόφοιτος του Εργαστηρίου Θεατρικής Αγωγής του Δήμου Σταυρούπολης υπό την διεύθυνση της Ι. Μαρτζοπούλου, όπου είχε την ευκαιρία να διδαχθεί από σπουδαίους δασκάλους όπως μεταξύ άλλων τους Λούντβιχ Φλάσσεν, Βέρνερ Μίλλερ, Ρίτσαρντ Νιοτσίμ, Φέικε Μπόσμαν, Γκρέγκορ Βέμπερ
Στον κινηματογράφο συμμετείχε στην ταινία διεθνούς παραγωγής AGON σκην. Ρ.Μπούτινα.
Στο ελεύθερο θέατρο συνεργάστηκε ως ηθοποιός με το Θεατρικό Εργοτάξιο, με το Νέο Θέατρο, με τη «Λύκη Βυθού» και με την εταιρεία θεάτρου ΧΩΡΟΣ με σκηνοθέτες τους: Ι. Μαρτζοπούλου, Ι. Σιδέρης Κ. Αργυρόπουλος, Λ. Λύτρα και Σ. Κακάλας.
Με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος έχει συνεργαστεί ως σκηνοθέτης της παιδικής μουσικό-θεατρικής παράστασης «Στις Παιδικές Ψυχές στα Πάρκα» (καλοκαίρια 2014 & 2015) και ως ηθοποιός, τα τελευταία δέκα χρόνια, σε έργα ποικίλου ρεπερτορίου με πολλούς σκηνοθέτες όπως Α. Βουτσινάς, Δ. Αβδελιώδης, Γ. Καλαϊτζή, Γ. Ρήγας, Ρ. Στούρουα, Γ. Παρασκευόπουλος, Γ. Καλατζόπουλος, Σ. Φασουλής, Γ. Κωνσταντινου, Δ. Κωνσταντινίδης και Ν. Βουδούρη. Έχει συμμετάσχει στο κοινωνικό πρόγραμμα Κατ’Οικον του Κ.Θ.Β.Ε. με θεατρικές «θεραπευτικές» δράσεις σε φυλακισμένους, χρήστες ουσιών, τροφίμους ψυχιατρείων, άτομα καθηλωμένα από αναπηρία, Κ.Α.Π.Η και Κ.Ε.Φ.Η. και παιδιά με ειδικές ανάγκες. Επίσης έχει συμμετάσχει στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Φο-ΡΑ (Φόβος – Ρατσισμός STOP) και Για τα Παιδιά Όλης της Γης του Κ.Θ.Β.Ε στις σχολικές αίθουσες.

Σε συνεργασία με την ΧΑΝΘ, το ίδρυμα ΤΙΜΑ  και τα ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης, έχει σκηνοθετήσει την ψυχαγωγική δράση «Σαν άλλοτε..» για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Κατά καιρούς εργάζεται ως δάσκαλος θεατρικής αγωγής σε παιδικά θεατρικά εργαστήρια.
spacer