Μάρι Χεκιμιάν

Η Μάρι Χεκιμιάν είναι Ελληνίδα, αρμένικης καταγωγής. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978 και είναι μητέρα δύο μικρών παιδιών.
Στο παρελθόν φοίτησε στο Εργαστήριο Θεατρικής Αγωγής του Δήμου Σταυρούπολης, παρακολούθησε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι, διετή κύκλο μαθημάτων γαλλικής γλώσσας και πολιτισμού καθώς και μαθήματα θεάτρου στο τμήμα «Τέχνες Θεάματος» στο Πανεπιστήμιο της Νίκαιας στην Γαλλία. Αυτή την εποχή, φοιτά στο τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ.
Έχει ασχοληθεί με τις τουριστικές επιχειρήσεις και έχει δουλέψει πολλά χρόνια ως διοικητικό στέλεχος σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς.
Ως επαγγελματίας ηθοποιός έχει συνεργαστεί με το Δημοτικό Θίασο της Σταυρούπολης, «Θεατρικό Εργοτάξιο», υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ι. Μαρτζοπούλου. Με την ΧΑΝΘ και το ίδρυμα ΤΙΜΑ στην ψυχαγωγική παρέμβαση για ανθρώπους τρίτης ηλικίας «Σαν άλλοτε…» σκην. Γ. Τσιακμάκη και στην εταιρεία θεάτρου TheatrAction στις παραγωγές «Το κουαρτέτο των Χριστουγέννων» σκην. Δ. Σαρόγλου, «Η Ειρήνη» του Αριστοφάνη σκην. Δ. Σαρόγλου, «Και οι λύκοι φοβούνται…» σκην. Γ. Τσιακμάκη.
Έχει διδάξει και έχει σκηνοθετήσει σε παιδικά θεατρικά εργαστήρια της πόλης.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών παραμυθιών.

spacer